Zoeken

Al 2 miljoen views voor "Ha Mama" van Sabrina Belfkih (video)

6 december 2022 - 18:00 - Cultuur

©

De eerste originele single van de Marokkaanse zangeres Sabrina Belfkih "Ha Mama", is twee miljoen bekeken in minder dan een week tijd. De zangeres publiceerde de song op haar officiële YouTube-kanaal.

Voor haar eerste originele titel koos de artieste een samenwerking met Khalid Salam voor de de tekst en met Hamza El Yamlahi voor de regie van de videoclip. "De clip is op een nieuwe manier opgenomen met de bedoeling om Marokkaanse kijkers terug te voeren naar een tijd waar liefde nog eenvoudig en mooi was", legt ze uit. Ze vertelt dat de clip enkele uren na de release al een groot aantal keren was bekeken. Ook de momenten van familiale gezelligheid in de sequenties worden gewaardeerd door muziekliefhebbers, schrijft Aujourd’hui le Maroc.

Lees ook: WK-2022: Samira Said deelt liedje voor Atlas Leeuwen (video)

Naast "Ha Mama" heeft de zangeres met name covers gezongen zoals "Ma Thasebnich" van de Egyptische zangeres Sherine Abdel Wahab. De interpretatie van dit nummer heeft bijgedragen aan de naambekendheid van de jonge artieste. Ze coverde ook rai-singles van Cheb Bilal en Cheb Akil.

Lees ook: Samira Saïd, Asmaa Lamnawar en Saad Lamjarred genomineerd voor Oscar

Sabrina Belfkih wordt door haar publiek vaak vergeleken met de Marokkaanse diva Latifa Raafat. Ze geeft haar covers een eigen interpretatie in plaats van te gaan voor een personificatie van de oorspronkelijke artiest. Ze staat ook bekend om haar passie voor sport, vooral voetbal. De performer timmert langzaam maar zeker aan haar weg. Fans mogen in de toekomst zeker meer projecten verwachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team