Zoeken

Air Arabia Marokko weigert terugbetaling luchthavenbelasting voor gemiste vluchten

7 mei 2023 - 21:00 - Economie

©

Air Arabia Marokko schaart in de rij van low-cost luchtvaartmaatschappijen die weigeren om de luchthavenbelasting terug te betalen, wanneer het gaat om gemiste vluchten.

Hoewel artikel L224-66 van de consumentenwet bepaalt dat reizigers die hun vlucht om verschillende redenen missen, binnen de 30 dagen na de ontvangst van een verzoek om de terugbetaling van de luchthavenbelasting (aangeduid met de letters QW op het ticket) en de passagiersheffing (aangeduid met de letters QX op het ticket) die in de prijs van het ticket zijn inbegrepen, weigeren lagekostenmaatschappijen aan deze eis te voldoen.

Lees ook: Air Arabia Marokko verlaagt salarissen piloten met 50%

Het gaat in totaal om 12 maatschappijen. Acht weken na het verzoek om terugbetaling (d.w.z. na de vertrekdatum van de laatste vlucht) hebben deze lagekostenmaatschappijen de wettelijk verschuldigde belastingen nog steeds niet terugbetaald, aldus Air Journal.

Lees ook: Air Arabia lanceert nieuwe dienst

Volgens een niet-exhaustieve lijst van Bourse-des-vols, de specialist in goedkope vluchten, betreft het Air Arabia, Fly Big, Lumiwings en Hinterland Aviation, die "officieel en categorisch hebben verklaard de belastingen niet terug te betalen" en Amakusa Airlines, Peach Airlines, Air Seoul, Fly Gangwon, Tigerair Taiwan, Jazeera Airways, Albawings en Allegiant Air, die "onbereikbaar blijven met betrekking tot de kwestie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team