Zoeken

Transavia schrapt vluchten naar Marokko

25 mei 2023 - 21:09 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Transavia moet deze zomer ongeveer 200 vluchten annuleren, waaronder ook een aantal naar Marokko. Het bedrijf kampt met een tekort aan beschikbare vliegtuigen.

De crisis dateert van vorige maand en heeft te maken met een reeks administratieve obstakels en vertragingen bij de levering van vliegtuigen die het bedrijf van de failliete Roemeense maatschappij Blue Air zou leasen. Daarnaast is er ook een tekort aan reserveonderdelen, waardoor sommige vliegtuigen langer stilstaan. Deze situatie dwingt Transavia honderden vluchten te schrappen, een maatregel die duizenden passagiers treft.

Lees ook: Marokkanen in VS boos op Royal Air Maroc

De dochteronderneming van Air France-KLM beweert wel dat ze "bijna alle" passagiers die een ticket voor een geschrapte vlucht hadden, heeft kunnen herplaatsen. De betrokken personen en de touroperators zijn naar behoren geïnformeerd.

Sinds vorige maand anticipeert de luchtvaartmaatschappij op deze annuleringen om extra speelruimte te creëren. Zo werden in juni meer dan 330 vluchten geschrapt en voor juli en augustus worden er een honderdtal annuleringen per maand verwacht.

Lees ook: TUI Fly verplaatst vluchten voor Marokko naar Zaventem

De lagekostenmaatschappij houdt in weerwil van al deze annuleringen vol dat ze de resterende vluchten zal kunnen uitvoeren en dat ze de kwaliteit van de dienstverlening, ondanks alle huidige uitdagingen, zal handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team