Zoeken

Aicha Marghadi haalt opnieuw sterk uit naar NOS Sport

31 maart 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Aïcha Marghadi, voormalig NOS-presentatrice, heeft niets meer toe te voegen aan haar relaas over de giftige werkcultuur bij NOS Sport. Toch besloot ze woensdag nogmaals over haar ervaring bij de Nederlandse zender te spreken.

Marghadi vertelde aan het begin van het interview dat het "niet niks" is om haar verhaal opnieuw te doen op televisie. Ze besloot het te doen na de tv-optredens van Tom Egbers en Jack van Gelder, over wie zij vertelde in haar artikel. "Totdat ik twee gerenommeerde heren op televisie zag bij verschillende talkshows, waarin ze zich onderdompelden in een walm van zelfmedelijden en slachtofferschap, dat ik bij mezelf dacht: ’nu is het afgelopen!’", aldus Marghadi in de talkshow Beau.

Lees ook: Presentatrice Siham Raijoul bevestigt racisme bij NOS Sport

De presentatrice vindt het onaanvaardbaar dat Egbers en Van Gelder in de media claimen dat ze niets te maken hadden met het slechte werkklimaat bij NOS Sport. "Jullie ontnemen mij mijn verhaal en die honderd andere mensen die dit is overkomen. Het is niet van jullie", vervolgt Marghadi. "Jullie ontnemen mij mijn verhaal, en die honderd andere mensen die dit overkomen is. Het is niet van jullie. Jullie zijn pionnen in een heel groot, giftig klimaat dat in stand wordt gehouden. Ze zeggen: de hoofdredactie had moeten ingrijpen. Ik denk: vriend, als jij je had gedragen dan hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken."

Lees ook: Aicha Marghadi verlaat NOS Studio Sport

"Ik zocht hulp bij de vrouwelijke hoofdredacteur", vervolgde Marghadi. "Maar ik kreeg nul op het rekest. Ik liep langs bij het hoofd communicatie, diegene had een Marokkaanse achtergrond. Hij zei: ’Dit is de cultuur hier, laat het van je afglijden.’"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team