Zoeken

Presentatrice Siham Raijoul bevestigt racisme bij NOS Sport

14 maart 2023 - 22:30 - Wereld

©

De Marokkaans-Nederlandse Siham Raijoul presenteerde in het verleden het NOS Jeugdjournaal. Ze vindt de verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport zeer herkenbaar, met name die over racisme.

De 36-jarige Siham Raijoul voelde zich niet prettig op de afdeling NOS Sport. "Soms moest je iets vragen op de sportredactie en dan moest je wel even de moed bij elkaar rapen om te vragen wat je moest vragen en zo snel mogelijk weer weg te zijn", vertelde ze maandagavond aan presentatrice Eva Jinek.

Lees ook: Aicha Marghadi verlaat NOS Studio Sport

Met name het verhaal van voormalig NOS Studio Sport-presentatrice Aicha Marghadi was tekenend. In het vrijdag verschenen Volkskrant-artikel vertelde Aicha dat ze werd gepest vanwege haar afkomst. Ook Siham kreeg tijdens haar werk te maken met racisme. Ze wil niet ingaan op details, maar vertelt dat ze onder andere te horen kreeg dat ze haar baan "alleen maar" vanwege haar Marokkaanse afkomst had gekregen.

Lees ook: Brusselse schepen Sihame Haddioui slachtoffer seksueel geweld

Siham legt uit dat ze het destijds zeer moeilijk vond om het woord racisme in de mond te nemen en ze dat dus ook zeer bewust vermeed. Maar hoe ze het ook verwoordde, de discussies liepen op een gegeven moment uit in een situatie waarin zij de andere moest troosten, omdat die het gevoel heeft voor racist uitgemaakt te worden. "Nee, ik vind jou geen racist, maar wat je zei kon niet", zo reageerde Siham dan vaak. "Dus je bent ook de hele tijd aan het uitleggen waarom dingen niet kunnen", aldus de presentatrice.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team