Zoeken

Agenten 5 jaar na dodelijke achtervolging Sabrina en Ouassim eindelijk voor de rechter

15 oktober 2022 - 23:00 - Wereld

©

Na een jarenlange procedureslag worden drie politieagenten die betrokken waren bij de dood van Sabrina en Ouassim, na een achtervolging in Brussel, doorverwezen naar de politierechtbank. De families van de twee jonge mensen reageren opgelucht.

De 20-jarige Sabrina El Bakkali en de 24-jarige Ouassim Toumi reden op 9 mei 2017 door de Louizalaan op een motor, toen een patrouille van de lokale politie de achtervolging inzette, omdat Ouassim roekeloos gereden zou hebben. De politie riep de hulp in van een andere brigade om het verkeer aan de uitgang van de tunnel te vertragen, maar de bestuurder reed daar recht op in en overleed ter plekke. Sabrina overleed in de loop van dezelfde nacht in het ziekenhuis, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: België: agenten in verdenking gesteld voor dood Sabrina en Ouassim

In de zomer van vorig jaar vroeg het parket een buitenvervolgingstelling van de agenten, maar de Brusselse raadkamer stuurde het dossier terug naar het parket. Ze beschouwen de achtervolging als buitenproportioneel. Politieagenten mogen volgens de raadkamer geen levens in gevaar brengen voor verkeersovertredingen die bekeurd kunnen worden. De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft nu besloten drie betrokken politiemensen in verdenking te stellen, de agenten die de achtervolging hebben ingezet en de politieman die een voertuig dwars over de rijbaan zou hebben gezet.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak "Ouassim en Sabrina" (video)

"Dit besluit, dat meer dan vijf jaar na de gebeurtenissen wordt genomen, is het resultaat van een lange strijd van de families tegen de straffeloosheid van politieagenten", zegt Joke Callewaert, één van de advocaten van de slachtoffers. "Ze zijn opgelucht dat de politie, van wie het gedrag de dood van hun kinderen heeft veroorzaakt, zich eindelijk zal moeten verantwoorden in een openbaar proces".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team