Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak "Ouassim en Sabrina" (video)

5 juni 2021 - 13:40 - Wereld

©

Op 2 augustus zal de Brusselse raadkamer uitspraak doen in de zaak van "Ouassim en Sabrina", twee jongeren die in mei 2017 in de Belgische hoofdstad omkwamen tijdens een achtervolging door de politie.

De zaak van "Ouassim en Sabrina" is op donderdag 3 juni voor de Brusselse raadkamer gebracht. Het Brusselse parket heeft gevraagd om de zaak te seponeren tegen de politieagenten die beschuldigd worden van het doden van de twee jongeren, meldt BX1. De advocaat van de families van de slachtoffers heeft gevraagd om de politieagenten voor de strafrechtbank te brengen. De rechter heeft naar de families geluisterd, zegt advocaat van de familie, Joke Callewaert, maar de aanklager reageerde niet op hun argumenten. Zij is van mening dat Ouassim de enige is die verantwoordelijk is voor hun dood en dat de politie geen fouten heeft gemaakt.

De feiten vonden plaats op 9 mei 2017, rond 21.30 uur. Een politiepatrouille had de 24-jarige Ouassim Toumi en de 20-jarige Sabrina El Bakkali op hun motorfiets achtervolgd ter hoogte van het Poelaertplein in Brussel. Ze hadden gemerkt dat de motorrijder roekeloos reed. Twee andere patrouilles achtervolgden de motorrijder ook. De motorfiets raakte de linker achterkant van een voertuig van de hondenbrigade van de lokale politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene. Ouassim Toumi stierf ter plekke. Zijn passagier, Sabrina, overleed later die nacht in het ziekenhuis.

De families van de slachtoffers veroordelen de achtervolging, die werd ingezet voor twee vermeende verkeersovertredingen. Zij vinden het illegaal, onnodig en buiten proportie. "We zullen onze strijd voortzetten om recht te doen geschieden en ervoor te zorgen dat dergelijke tragedies nooit meer gebeuren", zeiden ze donderdag aan de ingang van het Brusselse gerechtsgebouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team