Zoeken

Agadir: nieuwe corona-maatregelen nekslag voor restauranthouders

25 december 2020 - 12:20 - Marokko

©

Restauranthouders in Agadir zijn radeloos nu zij worden geconfronteerd met de verplichte afgelasting van hun eindejaarsfeesten door de nieuwe coronamaatregelen. Ze hadden juist hun hoop gevestigd op deze feesten om de verliezen van dit moeilijke jaar een beetje weg te kunnen werken.

De ondernemers van de toerismesector in Agadir zijn geschokt door het besluit van de overheid. Door de aankondiging van de beperkende maatregelen van de regering op 21 december hebben vooral restauranthouders in Agadir de hoop opgegeven, meldt Les Inspirations Eco. Vooral de onafhankelijke restaurants worden zwaar getroffen door de verplichte sluiting die 21 dagen duurt. Hotelrestaurants ontspringen de dans enigszins, zij mogen hotelgasten tot 20.00 uur bedienen.

"Deze beslissing zal fataal zijn voor de sector die al ernstige moeilijkheden heeft om van deze crisis te herstellen, aangezien er geen buitenlandse toeristen zijn, maar ook geen Marokkanen", klaagt Karim Zahir, voorzitter van de Regionale Vereniging van restauranthouders. Er is bij de restauranthouders veel onbegrip over de willekeur van de regels. "Waarom zijn toeristenbedrijven, cafés en snackbars uitgesloten van deze beslissing, wetende dat hier dezelfde gezondheidsproblemen spelen", zegt Zahir.

Volgens de voorzitter van de Agadir Hotel Industry Association, Najia Ounassar "is de vaccinatieoperatie de enige hoop om deze gezondheidscrisis te boven te komen, met een hervatting volgend voorjaar, ofwel rond maart of april".

Bladna.nl