Wedstrijd Marokko-Algerije: 1-2-3: Nul!

11 mei 2023 - 00:13 - Sport

©

Het Marokkaanse U17-team heeft woensdagavond een ruime overwinning van 3-0 behaald tegen het Algerijnse team. Dankzij deze zege plaatst Marokko zich voor het Wereldkampioenschap U17, toernooi waaraan het koninkrijk in 2013 voor het laatst deelnam.

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Atlaswelpen de controle over het spel. Ze slaagden erin een eerste keer te scoren in de 27e minuut dankzij Zakaria Ouazane. Het Algerijnse team probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar de Marokkaanse keeper maakte een beslissende redding in de 36e minuut en behield zo de voorsprong van zijn team.

In de tweede helft bleven de Marokkanen druk uitoefenen op het Algerijns team. Zakaria Ouazane scoorde een tweede doelpunt voor Marokko in de 57e minuut. Het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd werd door Adam Chakir in de 86e minuut gemaakt.

Een knappe overwinning voor het Marokkaans U17-elftal, dat daarmee een plaats heeft veroverd in de halve finales van de Afrika Cup U17 en zich heeft gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap. De volgende tegenstander van de Atlaswelpen zal de winnaar zijn van de wedstrijd tussen Mali en Congo, die op donderdag 11 mei zal worden gespeeld.