Zoeken

Afrika Cup U17: Marokko gaat naar Algerije

25 april 2023 - 20:00 - Sport

©

Het nationale U17-elftal van Marokko zal definitief deelnemen aan de volgende Afrika Cup, die van 29 april tot 19 mei 2023 in Algerije zal worden gehouden. Deze aankondiging werd bevestigd door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), die de spelers feliciteerde met hun kwalificatie en hen opriep om het Marokkaanse voetbal te eren tijdens dit continentaal toernooi.

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, zei dat de meerwaarde van dit Afrikaans jeugdkampioenschap in het feit ligt dat het kwalificerend is voor het WK. Hij benadrukte daarbij dat een deelname aan het WK op deze leeftijd een belangrijke stap is voor spelers om hun niveau te verbeteren en zich te meten met andere voetbalscholen op internationaal niveau.

Lees ook: Marokko dreigt met boycot Afrika Cup U17 in Algerije

Fouzi Lekjaa spoorde ook alle spelers van het U17-team aan om serieus, professioneel en met een wetenschappelijke aanpak te werken aan alle aspecten die betrekking hebben tot hun voetbalcarrière, omdat zij de toekomst van het Marokkaanse voetbal vertegenwoordigen.

Hij drong ook aan op de noodzaak om hard te werken, omdat dit volgens hem de enige manier is voor toekomstige generaties om het nationale shirt te kunnen dragen. Daarbij onderstreepte hij het belang om rekening te houden met alle aspecten die bijdragen aan de verbetering van het niveau van de spelers, van training tot voeding en levensstijl.

Lees ook: Arab U17 Cup: Algerije zwaar gestraft na incidenten

Het Marokkaanse U17-team zit volgens de loting voor de Afrika Cup of Nations in groep B samen met Nigeria, Zuid-Afrika en Zambia. De deelname van de Marokkaanse spelers in Algerije was eerder onzeker. Tijdens het Afrikaans kampioenschap voor landenteams annuleerde Marokko zijn deelname, omdat het buurland zijn luchtruim niet wilde openstellen voor de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc, de enige die nationale teams mag vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team