Zoeken

Marokko eist directe Royal Air Maroc-vlucht naar Algerije voor Afrika cup U17

26 april 2023 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) wacht op goedkeuring van de Algerijnse autoriteiten voor een directe vlucht van Rabat naar Algiers, om de vertrekdatum van het Marokkaans U-17 voetbalteam te bepalen. Het jeugdelftal zal deelnemen aan de Afrikaanse U-17 Nations Cup, gepland van 29 april tot 19 mei 2023.

De FRMF wil dat de Leeuwenwelpen van Saïd Chiba met een directe Royal Air Maroc-vlucht naar Algerije reizen, zoals tijdens het CHAN-toernooi was gevraagd. Maar de Algerijnse autoriteiten hebben hun toestemming nog niet gegeven, wat betekent dat het team nog niet is vertrokken en dat de situatie momenteel niet duidelijk is.

Lees ook: Afrika Cup U17: Marokko gaat naar Algerije

De voorzitter van de FRMF, Faouzi Lekjaa, bevestigde vorige week vrijdag dat Jong Marokko zal deelnemen aan de Afrika Cup U-17 in Algerije. Lekjaa benadrukte de waarde van dit toernooi, aangezien het kwalificerend is voor het Wereldkampioenschap. Hij merkte op dat een deelname aan het Wereldkampioenschap op deze leeftijd een belangrijke stap blijft voor de spelers.

Lees ook: Marokko dreigt met boycot Afrika Cup U17 in Algerije

Het Marokkaans U-17 team zit in groep B met Nigeria, Zuid-Afrika en Zambia en zal een eerste wedstrijd tegen Zuid-Afrika spelen op zondag 30 april om 20 uur. De wedstrijd tegen Nigeria is gepland voor woensdag 3 mei om 17 uur en tegen Zambia op 6 mei om 20 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team