Zoeken

Advocaat Taghi vindt Nederlandse waardering voor Dubai Police ongepast

16 januari 2021 - 10:40 - Wereld

©

De Nederlandse politie bedankte de Dubai Police in februari met een medaille voor de inspanningen en de samenwerking rondom de aanhouding van Ridouan Taghi. Zijn advocaat Inez Weski vindt dit ongepast omdat er volgens haar mensenrechten zijn geschonden tijdens en na de aanhouding van haar cliënt.

De Amsterdamse rechtbank begon vrijdag aan de inhoudelijke behandeling van het omvangrijke proces Marengo. Daarin staat hoofdverdachte Ridouan Taghi samen met zestien medeverdachten terecht, onder meer op verdenking van betrokkenheid bij een reeks liquidaties. Er zijn achttien procesdagen gepland tot eind juni. Deze twee weken vinden de laatste voorbereidende zittingen plaats

Inez Weski, advocaat van Taghi, vroeg op een voorbereidende zitting uitleg aan het OM met betrekking tot de aanhouding van haar cliënt in december 2019. Volgens haar zijn er op dat moment mensenrechten geschonden. De 43-jarige Taghi zou aanzienlijke verwondingen hebben opgelopen.

"Op een foto op Twitter van afgelopen februari wordt een medaille overhandigd aan de Dubai Police. Nederland was inmiddels op de hoogte van de schending van zijn grondrechten. Die medaille is dan niet gepast lijkt mij", aldus Weski in het Nederland Dagblad. Volgens haar weigert het OM ook om de beelden van de arrestatie en het transport van Taghi naar Nederland aan het strafdossier toe te voegen. Daarop is te zien dat haar cliënt als een trofee tussen twee mensen hangt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team