Zoeken

Verdachten moord op advocaat Nabil B gelinkt aan andere liquidaties voor Taghi

11 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

De opsporingsdiensten gaan ervan uit dat verdachten Giërmo B. en Moreno B., die beschuldigd worden van de moord op advocaat Derk Wiersum, ook betrokken zijn bij een dubbele liquidatie in mei 2019 in Suriname, in opdracht van de misdaadgroep rond Ridouan Taghi.

Derk Wiersum werd op 18 september vorig jaar bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het liquidatieproces Marengo belangrijke verklaringen heeft afgelegd over de organisatie van Ridouan Taghi. De Utrechter Dennis Groenfelt was een soort bodyguard van Robin van O., die wordt beschouwd als een rivaal van Ridouan Taghi. Robin van O. zit inmiddels in Nederland vast voor onder meer het laten bouwen van ‘het martelcomplex van de onderwereld’ bij Wouwse Plantage in West-Brabant.

Het Parool schrijft dat Groenfelt en Robin van O. gerekend worden tot de forse drugsorganisatie rond Mustapha F. Aan de criminele vete tussen de groeperingen van Ridouan Taghi en Mustapha F. wordt inmiddels een lange reeks liquidaties gelinkt. In november 2017 pleegden twee Amsterdammers in het Marokkaanse Marrakech een aanslag op Mustapha F. waarbij niet hij, maar de zoon van een opperrechter werd doodgeschoten.

In het onderzoek naar die zaak kwamen meerdere mensen in beeld waaronder ook Jamal, de oudste broer van Ridouan Taghi, en Morad, een jongere broer. Ook Mustapha F., het beoogde slachtoffer, werd veroordeeld. Hij kreeg 15 jaar cel voor internationale drugshandel. Zijn horecabedrijven en andere bezittingen in Marokko werden in beslag genomen.Het betekende een ommekeer in de internationale zoektocht naar Taghi. Omdat ook Marokko na die aanslag naar Taghi op zoek ging, kon hij waarschijnlijk uiteindelijk worden gearresteerd in Dubai, in december 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team