Zoeken

"Een groot talent (Mohamed Ihattaren) is verloren gegaan voor het voetbal"

7 mei 2023 - 09:00 - Sport

©

De voormalige Marokkaanse middenvelder Adil Ramzi, hoofdcoach van Jong PSV en oud-trainer van onder andere Mohamed Ihattaren, verwoordt zijn verdriet over het vroege einde van de voetbalcarrière van de 21-jarige aanvaller.

Adil Ramzi sprak in een interview met Trouw over de redenen achter het mislukken van de carrière van de jonge Nederlandse voetballer van Marokkaanse afkomst. "Hij werd losgelaten. Ik heb Mo geholpen en begeleid en had ook een goede band met zijn vader. Hij won het EK met Oranje Onder-17, kwam snel bij de eerste van PSV en in no time dreef de hele club om Mo Ihattaren. Maar na Mark van Bommel kwam er een nieuwe trainer en niet alle trainers hebben evenveel tijd voor meneer Mo. Mark knuffelde hem, Roger Schmidt deed dat niet. Ik was toen uit zicht. Als ik erbij betrokken was gebleven, was het denk ik anders gelopen", zegt de coach.

Lees ook: Coach Ajax: "Ik zag Ihattaren als onze nieuwe Ziyech"

Volgens de voormalige Marokkaanse middenvelder is alles een kwestie van relaties. "Alles draait om de relatie. Als je mensen wilt bereiken, is de relatie het belangrijkste. Pas als die er is, kun je informatie overdragen. Als Mo naar links wilde en ik zei dat we naar rechts gingen, dan deed hij dat. Hij geloofde in mijn verhaal, met zijn hart. Daarna is hij in een andere omgeving terechtgekomen. Dat is uit de hand gelopen. Helaas. Het is zonde, zó zonde. Een groot talent is verloren gegaan voor het voetbal."

Lees ook: Jeugdtrainder Ajax probeerde Ihattaren te motiveren met foto’s van te dikke Ronaldo

Adil Ramzi zegt verder dat het vroege einde van de carrière van Mohamed Ihattaren aan hem knaagt. "Heel eerlijk, het knaagt aan me, nog steeds. Ik weet dat ik de enige ben die kan helpen. Het is net als of je de sleutel hebt van iets, maar niet bij het slot kunt. De deur voor hem bij PSV is dicht en dat respecteer ik. De club heeft alles gedaan wat je kan bedenken. Maar diep van binnen, vanuit de band die ik met hem en zijn vader (overleden in 2019) had, wil ik hem helpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team