Zoeken

Adidas gaat Marokkaanse Zellige kunstenaars helpen

26 oktober 2022 - 21:00 - Sport

©

Adidas heeft ermee ingestemd om een collectie te ontwerpen die gewijd is aan het culturele erfgoed van Marokko. Dit maakt deel uit van de overeenkomst met Marokko over het controversiële shirt van het nationale elftal van Algerije.

Minister Mohamed Bensaid van Cultuur sprak in een recente verklaring over de zaak van de Marokkaanse Zellige die door Adidas zonder toestemming is gebruikt. Hij meent dat het mea culpa van het Duitse bedrijf klinkt als een overwinning voor de Marokkaanse ambachtslieden.

Lees ook: Adidas "betreurt controverse" rond zellige-shirt Algerije

Hij verklaarde dat zijn ministerie geen klacht heeft ingediend tegen het merk, maar een brief heeft gestuurd waarin uitleg wordt gevraagd over het gebruik van het Marokkaanse erfgoed zonder toestemming van het koninkrijk.

In zijn commentaar op de positieve oplossing die met het sportbedrijf is gevonden, zei de minister: "We hebben hen niet alleen gevraagd om zich te verontschuldigen, maar ook om een collectie te ontwerpen die het Marokkaanse erfgoed benadrukt, waarbij de royalty’s naar lokale ambachtslieden gaan."

Lees ook: Algerije schort contract met Adidas op na controverse voetbalshirt

"Adidas heeft dit voorstel aanvaard en vroeg om uitstel tot na het WK. Op 8 december zullen wij de gesprekken hervatten en ons voorstel uitvoeren. Momenteel ligt het dossier bij het ministerie van Toerisme en Ambachten om de zaak te onderzoeken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team