Zoeken

Adel Taarabt: "Ik heb de Ferrari verkocht"

10 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Adel Taarabt, middenvelder van de Emirati-club Al Nasr SC, blikt in een ontroerend gesprek terug op zijn tijd bij Benfica. De Portugese levensstijl hielp hem zijn mentaliteit en manier van leven te veranderen een heeft een blijvende indruk op hem nagelaten.

Adel Taarabt kwam in 2015 bij Benfica vanuit Tottenham. Hij was gewend aan luxe toen hij in Engeland speelde en was enorm onder de indruk van de mentaliteit bij de Portugese club. "Toen ik bij Benfica aankwam zag ik de 15-jarige jongens en was ik in shock! Ze stonden als eersten in de sportschool. Na de training meteen in de sportschool," zegt hij in een interview met 90football.

Lees ook: Adel Taarabt heeft spijt

De Atlas Leeuw was compleet verrast door de dagelijkse routine bij Benfica. "Ik vertrok uit Londen en kwam aan in Lissabon in een Ferrari. Ik kwam aan op de parkeerplaats, weet je welke auto’s ik zag? Peugeot 307, 407... Weet je hoe ze gekleed waren? Adidas, Nike, sponsors. Geen Givenchy, Balmain, Dolce & Gabbana," vervolgt hij.

Al snel veranderden de nieuwe gewoontes hem in een ander soort speler. "Ik verkocht de Ferrari, ik kocht een Mercedes A-klasse, wat een leven! Een mooi en eenvoudig leven." De Marokkaanse international vindt Benfica de beste club waar hij ooit voor heeft gespeeld. "Mensen zeiden vroeger tegen me: ’Je speelde in Milaan, Tottenham...’, maar Benfica is een ander niveau", voegt hij toe.

Lees ook: Adel Taarabt weigert vertrek naar Saoedi-Arabië

Na zijn vertrek bij Benfica sloot hij zich aan bij Al-Nasr SC, een club uit de Pro League van de Verenigde Arabische Emiraten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team