Zoeken

Actrice Maryam Hassouni schrijft onthullend boek over tv- en filmindustrie

16 september 2022 - 20:00 - Cultuur

©

De 36-jarige Marokkaans-Nederlandse Maryam Hassouni bouwde sinds haar vijftiende aan een stevige carrière als actrice, maar dat betekent niet dat het fijn vertoeven is in de tv- en filmindustrie. In november komt ze met het onthullende boek ’Wat de fak’ over haar ervaring in die wereld.

De aankondiging van haar boek begint met de veelbelovende zin: ‘Hoe de film- en tv-industrie Maryam Hassouni, de eerste Nederlandse winnaar van een Emmy Award voor beste actrice, op haar knieën kreeg. Dit boek is haar antwoord’. Een van haar grotere rollen in een televisieserie zou bijna ’fataal’ zijn afgelopen voor de actrice.

Lees ook: Maryam Hassouni binnenkort in nieuwe film

De in Amsterdam geboren Hassouni rolde op haar 15de de tv- en filmindustrie binnen. Ze maakte indruk in de jeugdserie Dunya en Desie en won als eerste Nederlandse actrice een Emmy voor haar rol in Offers. Maar nooit herkende ze zichzelf in de clichématige verhalen die ze moest spelen. Tot haar laatste grote rol in een tv-serie op een bepaald moment ’fataal’ afloopt. Wanneer ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten eindelijk durft te lezen, krijgt ze verdraaide feiten en leugens onder ogen. Dan weet ze het pas zeker: "Ik ben niet ziek: het systeem is ziek."

Lees ook: Romantische komedie Meskina gaat in première

Hassouni wil niet zeggen over welke tv-serie het gaat, maar haar laatste rollen speelde ze in Flikken Rotterdam (2016-2017), Voetbalmaffia (2017) en Oogappels (2019). Volgens bronnen van het AD gaat die passage hoogstwaarschijnlijk over Flikken Rotterdam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team