Zoeken

Achraf Hakimi reageert op voetbaldrama in Indonesië

6 oktober 2022 - 09:00 - Sport

©

Achraf Hakimi deelde via zijn Twitter-account een bericht waarin hij zijn medeleven en verdriet betuigde aan de slachtoffers van de chaos die zaterdag ontstond tijdens de wedstrijd Persebaya Surabaya-Arema Malang in Indonesië.

"Ik zag net de beelden van de wedstrijd in Indonesië. Om dit in het voetbal te zien gebeuren is gewoon triest. Mijn hart gaat uit naar jullie”, schreef de Marokkaanse international in zijn bericht.

Lees ook: Hoeveel verdienen Achraf Hakimi en Hakim Ziyech?

De extreme ongeregeldheden vonden plaats na de wedstrijd tussen Arema FC uit Malang en Persebaya Surabaya, uit Soerabaja. Na afloop van een wedstrijd tussen de aartsrivalen ging het mis. Duizenden supporters bestormden het veld, nadat de thuisclub met 3-2 had verloren van Persebaya Surabaya. Het was de eerste keer in meer dan 20 jaar dat Arema FC verloor van hun aartsrivalen.

De politie zette traangas in om de fans te verdrijven, maar konden niet voorkomen dat de situatie volledig escaleerde. Veel slachtoffers werden vertrapt. Onder de overledenen bevinden zich ook twee politieagenten.

Lees ook: Achraf Hakimi niet kwaad op Lionel Messi

Het dodental werd zondag bijgesteld van 174 naar 125 wegens het dubbel tellen van sommige slachtoffers, zei een ambtenaar van de provincie Oost-Java. "Het dodental staat nu op 125. 124 werden geïdentificeerd en één niet. Sommige namen werden twee keer geregistreerd," vertelde provinciegouverneur Emil Dardak aan Metro TV. Meer dan 100 mensen raakten gewond.

Bladna.nl