Zoeken

Achraf Hakimi: "Mijn moeder was schoonmaakster, mijn vader een straatverkoper"

28 november 2022 - 19:00 - Sport

©

Marokko won zondag op de 2ᵉ speeldag van WK Groep F zijn wedstrijd tegen België (2-0). Achraf Hakimi droeg de overwinning op aan zijn moeder, die hij na de wedstrijd op de tribune omhelsde. De foto van de scène ging viraal op sociale media.

Achraf Hakimi heeft tot de 68ᵉ minuut doorgespeeld alvorens het speelveld te verlaten. Na afloop van het laatste fluitsignaal klom de Paris Saint-Germain (PSG) verdediger op de tribune van het Al-Thumama stadion om de overwinning op te dragen aan zijn moeder. Op zijn Instagram account plaatste hij foto’s waarop hij zijn moeder op het voorhoofd kust en zij hem een kus op de wang geeft. "Ik hou van je mama," schreef de 24-jarige bij zijn post, die sindsdien viraal is gegaan.

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

De Internetgebruikers prezen het mooie gebaar van de speler. "Familie is altijd belangrijker dan wat dan ook," antwoordde een van hen. "Je moeder is de persoon die bij je zal zijn door dik en dun," schreef een ander. "Je bent een geweldige voetballer en vooral een goede zoon," merkte een ander op. Met een emoticon van een kroon reageerde ook Kylian Mbappé, teamgenoot en vriend van Achraf Hakimi bij PSG, op de posting.

Lees ook: Achraf Hakimi is beste rechtsback ter wereld

In een persverklaring enkele maanden geleden verduidelijkte Achraf Hakimi dat zijn familie zeer bescheiden is. "Mijn moeder was een schoonmaakster. Mijn vader was een straatverkoper. Voor mij was voetballen een droom en voor hen een opoffering. Mijn broers hebben zich ook opgeofferd. We waren erg arm. Nu vecht ik voor hen," vertelde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team