Zoeken

Hoeveel verdienen Achraf Hakimi en Hakim Ziyech?

13 september 2022 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse internationals Achraf Hakimi (PSG) en Hakim Ziyech (Chelsea), behoren tot de best betaalde Afrikaanse spelers in Europa.

Achraf Hakimi, de Marokkaanse verdediger van PSG, verdient 10,3 miljoen euro per jaar en de Chelsea-ster Hakim Ziyech krijgt 6,1 miljoen euro per jaar. Maar de lonen van de twee Marokkaanse internationals zijn niet te vergelijken met die van de Senegalese ster Sadio Mané, de regerend Afrikaans kampioen. Hij tekende deze zomer voor een jaarsalaris van 20 miljoen euro bij Bayern München.

Lees ook: Noussair Mazraoui onderaan salarisranking Bayern München

Egyptenaar Mohamed Salah is dankzij zijn verbeterde contract bij Liverpool één van de best betaalde voetballers ter wereld geworden. Hij staat bovenaan de lijst met een salaris van 90 miljoen euro. De marktwaarde van de spelers die aan de wereldbeker van Qatar 2022 zullen deelnemen, zal waarschijnlijk verder stijgen.

Lees ook: Chelsea wil vraagprijs Hakim Ziyech verlagen

"Als een speler een goed WK heeft, schittert in de Champions League en in zijn eigen competitie, kan hij zich aan het einde van zijn contract in een sterke positie bevinden om te onderhandelen over een verlenging, met een aanzienlijke salarisverhoging. Om de concurrentie het hoofd te bieden, reageren de clubs dan over het algemeen zeer snel om hun speler te kunnen behouden," vertelt Vincent Chaudel, voorzitter van het Sport Business observatorium, in het pan-Afrikaanse tijdschrift Jeune Afrique.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team