Zoeken

Acciona biedt 30 miljoen euro voor ontziltingsinstallatie Agadir

15 januari 2023 - 13:00 - Economie

©

Het bedrijf Acciona heeft een bod uitgebracht om de ontziltingsinstallatie van Agadir in Marokko te kopen. Ook de Deense reus Arnold Peter Møller en Técnicas Reunidas toonden hun interesse in de centrale. Deze is gebouwd en wordt geëxploiteerd door Abengoa, dat failliet is verklaard.

Alle aanbiedingen om Abengoa van het faillissement te redden zullen door de rechter worden bekeken. Urbas kreeg van de raad van bestuur van het bedrijf de voorkeur als beste bod. De documenten werden voorgelegd aan de rechter, die echter een deadline vaststelde om andere investeerders nog een kans te geven een bod uit te brengen. Zo kunnen de meer dan 9000 arbeidsplaatsen en het hoofdkantoor in Sevilla behouden blijven. De bedrijven RCP, Ultramar en Cox Energy hebben daarop nog een bod uitgebracht, meldt Cinco Dias.

Lees ook: Spaanse bedrijven op shortlist voor bouw ontziltingsinstallatie Casablanca

Naast deze aanbiedingen voor een 100%-belang hebben andere ondernemingen gekozen voor gedeeltelijke overnames. Dit is het geval met Acciona, dat alleen belangstelling heeft voor de ontziltingsinstallatie van het Andalusische concern in Agadir. Acciona is bereid ongeveer 30 miljoen euro in de aankoop van deze installatie te investeren. Van bijzonder belang is de 30-jarige looptijd van de concessie, die afgelopen juni aan Abengoa werd toegekend. Andere kandidaten voor dezelfde ontziltingsinstallatie zijn de Deense reus Arnold Peter Møller en Técnicas Reunidas.

Lees ook: Marokko wil twintigtal installaties voor waterontzilting bouwen

Alle investeerders die een bod hebben uitgebracht om Abengoa van het faillissement te redden, kregen vijf werkdagen de tijd om alle noodzakelijke documenten bij de rechtbank in te dienen. Zij kregen ook drie dagen om hun voorstellen te verbeteren voordat de rechter, in samenwerking met de curator, het beste aanbod zal kiezen.

Bladna.nl