Zoeken

Aboutaleb is de "beste burgemeester ter wereld"

14 september 2021 - 12:40 - Wereld

©

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is door de Britse stichting City Mayors Foundation verkozen tot "beste burgemeester ter wereld".

De burgemeester van Marokkaanse afkomst kreeg de World Mayor Prize uitgereikt van de internationale denktank. Hij deelt de titel van beste burgemeester ter wereld met Philippe Rio, de burgemeester van Grigny nabij Parijs.

Lees ook: Het bewogen jaar van burgemeester Ahmed Aboutaleb

"Aboutaleb behandelt alle burgers als Rotterdammers, ongeacht hun afkomst en achtergrond. (...) Beide burgemeesters delen een sterke overtuiging dat het hooghouden van de waarden van vrede, vrijheid, gelijke rechten en menselijke waardigheid essentieel zijn voor sociale samenhang", zegt de stichting.

"Gedurende de Covid-pandemie hebben beide burgemeesters uitzonderlijk leiderschap getoond, vanaf het begin beseffend dat het virus de kwetsbaarste delen van de samenleving kan bedreigen. (...) Ahmed Aboutaleb, een van de langst dienende en meest gerespecteerde burgemeesters van Europa, heeft de stad Rotterdam sinds 2009 geleid met moed, geduld en nederigheid", aldus Tann vom Hove, oprichter van de stichting.

Lees ook: Aboutaleb boos om verwijt dat hij te zacht is voor racisme

Ahmed Aboutaleb stelt vereerd te zijn. "Ik ben er stil van. Het is een eer dat Rotterdammers mij hiervoor hebben aangedragen. Ik voel me dan ook zeer gewaardeerd door de inwoners van deze mooie stad. Een stad waar zoveel verschillende mensen samen leven. Ik heb de allermooiste baan die je je maar kan bedenken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team