Zoeken

Ahmed Aboutaleb met dood bedreigd door hooligans Feyenoord

29 mei 2022 - 19:33 - Wereld

©

De politie van Rotterdam politie onderzoekt de doodsbedreigingen van een groep Feyenoordsupporters aan het adres van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De spandoeken waren te zien in Tirana, waar Feyenoord woensdag de finale van de Conference League speelde.

Een groep supporters van de zogeheten Rotterdamse Jongeren Kern (RJK), hielden spandoeken omhoog waarop burgemeester Ahmed Aboutaleb en Paul van Dorst, oprichter van de supportersgroep Roze Kameraden, met de dood bedreigd werden en Adolf Hitler werd verheerlijkt, schrijft De Telegraaf. RJK werd eerder al gekoppeld aan de bekladding van het COC-pand in Rotterdam en het bedreigen van Feyenoord-directeur Mark Koevermans.

Lees ook: Bedreiger Ahmed Aboutaleb veroordeeld

Ahmed Aboutaleb wil zelf niet reageren, maar raadslid Co Engberts van de Rotterdamse afdeling van zijn partij PvdA, wil een debat met het stadsbestuur. "Een ernstige bedreiging naar Roze Kameraden, een aanval op de lhbti+ community. Allereerst zaak nu voor politie, maar het is onbegrijpelijk dat Feyenoord niet optreedt. Het is niet te laat. Ook de gemeente kan meer doen. Wij stellen hierover vragen aan het college. Alle steun verder naar onze burgemeester Aboutaleb en zijn dierbaren voor deze walgelijke teksten. Hopelijk kunnen de daders snel worden geïdentificeerd", aldus Engberts op Twitter.

Lees ook: Burgemeester Aboutaleb wil agenten uitrusten met paintballgeweer

Interim-voorzitter van de supportersvereniging FSV De Feijenoorder, Kees Lau, is zeer ontstemd over de spandoeken. "Ik keur dit ten zeerste af. Deze lui maken de club kapot," zegt hij in een reactie. "Het is niet de eerste keer dat deze groep negatief in het nieuws komt. Maar je weet niet wie het zijn en dat maakt optreden ook zo lastig. Het is te hopen dat justitie iets weet te vinden."

Bladna.nl