Zoeken

Ahmed Aboutaleb op Expo 2020: "Voelde me thuis in Marokkaans paviljoen"

4 november 2021 - 10:00 - Wereld

©

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam verklaarde dinsdag in Dubai dat Marokko erin geslaagd is om een bevoorrechte positie in te nemen op wereldniveau. Het koninkrijk heeft dit gerealiseerd door middel van culturele en menselijke relaties met verschillende volkeren en beschavingen.

Tijdens zijn bezoek aan het Marokko Paviljoen op de "Expo 2020 Dubai", zei de in Marokko geboren burgemeester in een verklaring aan persagentschap MAP dat het koninkrijk het respect van andere staten geniet dankzij zijn openheid en zijn rol in het bouwen van culturele en commerciële bruggen met verschillende landen. Hij wees ook op de banden tussen Marokko en andere Afrikaanse landen. "Die relaties tonen aan dat het koninkrijk gehecht is aan de waarden van solidariteit, verdraagzaamheid en samenleven", aldus de burgemeester.

Lees ook: Hind Laroussi zingt in Dubai voor voor Koning Willem-Alexander

Aboutaleb, die tevens ambassadeur is van het Nederlandse paviljoen op de Wereldtentoonstelling, merkt op dat Marokko er door zijn prestaties op vele gebieden in geslaagd is om deuren te openen naar werelden van moderniteit en modernisme, zonder zijn rijke geschiedenis en diepgewortelde tradities te verloochenen. "Bij het bezoek aan het Marokkaanse paviljoen voelde ik me thuis en rook ik de geuren van mijn dorp, alsof ik Marokkaans water dronk," zei hij. Hij benadrukte dat het paviljoen het beeld van een ontwikkeld Marokko weerspiegelt, dat authenticiteit en moderniteit met elkaar verzoent.

Lees ook: Aboutaleb is de "beste burgemeester ter wereld"

Ahmed Aboutaleb, voormalig Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
in Nederland, won in 2021 de prijs van beste burgemeester ter wereld, uitgereikt door de in Londen gevestigde City Mayor Foundation.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team