Zoeken

Burgemeester Aboutaleb schiet door rellen getroffen ondernemers te hulp

25 november 2021 - 09:00 - Wereld

©

Tijdens de rellen in Rotterdam werd de zaak van Corine Wiedouw helemaal gesloopt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb nodigde haar uit voor een gesprek, waar hij haar ook een bijzonder aanbod deed.

Corine Wiedouw van lunchcafé Raoul zag op een livestream hoe relschoppers haar bedrijf vernielden. Samen met andere gedupeerden werd de onderneemster uitgenodigd voor een gesprek met de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Hij stelde haar gerust over de opgelopen schade. "Hij zei dat hij de volledige kosten op zich neemt", zei ze in televisieprogramma Op1.

Lees ook: Ahmed Aboutaleb op Expo 2020: "Voelde me thuis in Marokkaans paviljoen"

Die steun betekent enorm veel voor haar. "Je zit in zo’n rottijd. Elke honderd euro die je extra moet uitgeven is te veel. Alle reserves zijn op, ook mentaal. Maar van dit bericht zakten veel zorgen weg. Ik kan weer vol goede moed verder."

Lees ook: Het bewogen jaar van burgemeester Ahmed Aboutaleb

Rotterdam wil kleine ondernemers die materiële schade hebben opgelopen als gevolg van de rellen ondersteunen. De gemeente brengt komende dagen samen met de ondernemers eerst de schade in kaart en kijkt daarna hoe ze geholpen kunnen worden bij de afhandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team