Zoeken

Beslissing bondscoach Oranje duwt Ihattaren richting Marokko

19 maart 2021 - 11:20 - Sport

©

In het programma Voetbalpraat van ESPN stelt presentator Martijn Krabbendam dat de keuze om Mohamed Ihattaren niet op te nemen in de EK-selectie van Jong Oranje invloed kan hebben op zijn interlandcarrière bij Nederland. Hij denkt dat het voor de 19-jarige middenvelder niets uitmaakt dat hij niet geselecteerd is door bondscoach Erwin de Looi. Maar de kans dat Ihattaren uiteindelijk voor Marokko kiest wordt volgens hem nu wel groter en ook voetbalanalist Kenneth Perez is het daar mee eens.

Voetbalanalist Kenneth Perez vindt het niet opnemen van Ihattaren in de EK-selectie van Jong Oranje opvallend. Hij wil niet oordelen over de beslissing van Van de Looi maar vindt wel jeugdspelers hieruit moeten leren. "De ene dag doet de KNVB iets wat nooit eerder gedaan is: op de foto gaan met een potentiële international, en anderhalf jaar later ben je niet goed genoeg meer voor Jong Oranje. Zo snel kan het gaan in de voetbalwereld." Hij verwijst hiermee naar de foto van toenmalig bondscoach Ronald Koeman en Ihattaren na zijn keuze voor Oranje.

Perez hoopt dus dat voor Ihattaren de keuze van de bondscoach een les is, maar tegelijkertijd denkt de analist niet dat de middenvelder wakker ligt van de beslissing. Presentator Martijn Krabbendam denkt ook niet dat Ihattaren niet selecteren een goede zet is voor zijn carrière. "Nee, ik denk niet dat het zal helpen om hem de goede kant op te krijgen. Ik denk dat hij daardoor juist nog sneller voor Marokko kan gaan kiezen. Dat zou nog kunnen spelen", aldus Krabbendam in Voetbalzone.

Ook Perez denkt dat het besluit van de bondscoach Ihattaren niet raakt. "Als hij voor Marokko wil spelen, dan gaat hij toch lekker voor Marokko spelen! Ihattaren denkt natuurlijk: ’Who the fuck is Erwin van de Looi?’ Hij zal niet zoiets hebben van: ’Oh shit, als die trainer het ook al niet in mij ziet zitten...’ Maar dat is natuurlijk een verkeerde gedachte", besluit Perez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team