Zoeken

Anderlecht wil van Zakaria Bakkali af

16 december 2020 - 09:00 - Sport

©

Anderlecht rekent niet meer op Zakaria Bakkali als potentiële vervanger voor Verschaeren. De Belgische topclub heeft het voormalige toptalent van PSV Eindhoven verbannen naar de B-selectie.

Bakkali speelde ooit voor het Belgisch elftal en gold als één van de grootste talenten van het land, maar de vleugelaanvaller kon dit seizoen geen enkele keer overtuigen en zijn club verwacht niet dat dat verandert in de komende maanden.

Het Nieuwsblad schrijft dat Paars-wit de Belgisch Marokkaanse Rode Duivel in januari zal proberen te verkopen, wat geen eenvoudige opdracht is omdat hij in Brussel één van de grootverdieners is. Hij heeft nog een contract tot 2022.

Dit seizoen mocht Bakkali twee keer meespelen en ondanks goede prestaties tijdens trainingen kon hij niet overtuigen tijdens de wedstrijden tegen Cercle en nog mindere tegen Club Brugge.

Op de website van de club zegt trainer Vincent Kompany dat de beslissing om Zakaria Bakkali naar de B-kern te sturen "een beslissing van de technische staf is, we hebben een brede kern. Soms moet je beslissingen nemen in het belang van de groep." Volgens Kompany is er geen sprake van een blessure en is het ook geen keuze tegen Bakkali. "Dit is een beslissing vóór de groep. Ik heb een goede band met Bakkali."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team