Zoeken

Benkirane excuseert zich bij Koning

14 augustus 2012 - 18:30 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft in een verklaring ontkend geen contacten te hebben met de entourage van de Koning, zoals vermeldt door de krant Assabah vorige week.

Abdelilah Benkirane meent dat het artikel getiteld "Benkirane: geen contact tussen mij en de entourage van de Koning", de betrekkingen tussen de grondwettelijke instellingen geleid door de Koning, in gevaar kan brengen.

De auteur van het artikel verwees naar een interview van Benkirane aan La Vie Eco, waarin de Marokkaanse Premier zijn relaties met de koninklijke omgeving had omschreven als "moeilijk".

Benkirane beschuldigt de journalist ervan zijn woorden te hebben verdraaid en beschrijft het artikel als "kwaadaardig". Het regeringshoofd uitte naar eigen zeggen, enkel zijn wens om een betere samenwerking tussen de regering en het Paleis.

In zijn verklaring hernieuwt Benkirane zijn trouw aan de Koning, en bidt God om hem te behouden.

PJD-Kamerlid Abdelaziz Aftati is van mening dat Benkirane geen excuses moest aanbieden aan de Koning of zijn adviseurs, omdat zijn uitspraken vrij "ordinair" zijn.

In de politieke sferen meent men ook dat de excuses van Benkirane het oorzaak zijn van de gespannen sfeer in de afgelopen weken tussen het Paleis en het bestuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team