Zoeken

Marokko: Aziz Akhannouch belooft spoedig nieuwe regering

17 september 2021 - 17:40 - Marokko

©

De onderhandelingen over de vorming van de nieuwe Marokkaanse regering zijn op dit moment nog gaande. Nadat hij bijna alle leiders van de politieke partijen heeft ontmoet, belooft de voorgedragen regeringsleider, Aziz Akhannouch, om spoedig een nieuwe uitvoerende macht te vormen.

Tijdens het overleg over de vorming van de nieuwe regering, waarvan de eerste ronde op 15 september 2021 werd afgesloten, hebben verschillende politieke partijen hun visie voorgesteld. "De Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) was afwezig en heeft zich verontschuldigd, evenals de secretaris-generaal van de Verenigde Socialistische Partij (PSU), Nabila Mounib, die me heeft laten weten dat ze zich bij de oppositie zal vervoegen", aldus Aziz Akhennouch.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: PJD boekt historische nederlaag

De regeringsleider heeft een ontmoeting gehad met de secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), Abdellatif Ouahbi, de secretaris-generaal van de Istiqlal-partij (PI), Nizar Baraka, de eerste secretaris van de Socialistische Unie van Volkskrachten (USFP), Driss Lachgar, de secretaris-generaal van de Volksbeweging (MP), Mohand Laenser en de secretaris-generaal van de Constitutionele Unie (UC), Mohamed Sajid.

Vervolgens ontmoette hij ook de secretaris-generaal van de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), Mohamed Nabil Benabdallah, de secretaris-generaal van de Democratische en Sociale Beweging (MDS), Abdessamad Archane, de secretaris-generaal van het Front van Democratische Krachten (FFD), Mustapha Benali en de coördinator van de Alliantie van de Linkse Federatie, Abdeslam Laâziz.

Lees ook: Marokko: Aziz Akhannouch onthult visie van volgende regering

De Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) won de verkiezingen op 8 september met 102 zetels, gevolgd door de PAM met 86 zetels, de PI met 81 zetels, de USFP met 35 zetels, de MP met 29 zetels, de PPS met 21 zetels, de UC met 18 zetels en de PJD met 13 zetels. De overige 12 zetels werden verdeeld onder andere formaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team