Zoeken

Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI beveelt inzet leger

9 september 2023 - 13:30 - Marokko

©

Na de verwoestende aardbeving in de regio Al Haouz heeft Koning Mohammed VI onmiddellijk de inzet bevolen van de Koninklijke Strijdkrachten. Er zijn omvangrijke menselijke en logistieke middelen gemobiliseerd, zowel via lucht als land.

Volgens een verklaring van de Generale Staf van het Marokkaans leger zijn er specifieke maatregelen genomen voor een efficiënte coördinatie met de lokale autoriteiten. Dit betreft niet alleen de top van de militaire hiërarchie, maar ook de verschillende militaire uitvalsbasissen in het koninkrijk. Het doel is om een naadloze samenwerking met de civiele diensten te waarborgen.

Lees ook: Chaos en paniek in Marokko door krachtige aardbeving

De ingezette middelen omvatten gespecialiseerde interventieteams, vliegtuigen, helikopters en drones. Daarnaast zijn er genietroepen en logistieke units geactiveerd. Deze krachten zijn belast met het verlenen van dringende hulp aan de getroffen bevolking en het ondersteunen van de verschillende betrokken overheidsdiensten.

De inzet van de Royal Armed Forces bevat ook een mobiel medisch-chirurgisch veldhospitaal en Search and Rescue-teams om efficiënt te kunnen reageren op de medische en reddingsbehoeften na de aardbeving. De Koninklijke Strijdkrachten blijven actief op het terrein om de nodige steun te verlenen in deze crisis.

Lees ook: Aardbeving Marokko: dodental stijgt boven 800

Bij de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter vielen in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker 820 en ruim 670 gewonden. De zoektocht naar slachtoffers onder het puin loopt verder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team