Zoeken

Aardbeving Marokko: mooi gebaar van Glory

12 september 2023 - 11:00 - Sport

©

Diep geraakt door de krachtige aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen en 2862 levens eiste, heeft de kickboksorganisatie Glory een mooi gebaar gemaakt richting de slachtoffers.

Alle opbrengsten van het evenement Glory 88-LSFC 2, dat afgelopen zaterdag plaatsvond in de Dôme de Paris, zullen aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Marokko worden gedoneerd. Dit werd aangekondigd door de baas van Glory, Scott Rudmann.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Badr Hari zegt gevecht op Glory 88 af (video)

Voordat dit nieuws bekend werd gemaakt, had de Marokkaanse kampioen Badr Hari, die oorspronkelijk in het hoofdgevecht tegen James McSweeney zou vechten, besloten niet te vechten. Na de ring te zijn ingestapt verklaarde hij zichtbaar aangedaan, dat hij het niet gepast vond om die avond te vechten. "Mensen zijn aan het vechten om lichamen te vinden in Marokko, ik ga niet vechten voor amusement," verklaarde hij.

Lees ook: Badr Hari eert slachtoffers aardbeving Marokko tijdens Glory 88

Volgens de nieuwste cijfers die op maandag zijn vrijgegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn er 2862 mensen omgekomen en 2562 anderen gewond geraakt bij de aardbeving. Hulpverleners, vrijwilligers en het leger zijn nog steeds bezig met het zoeken naar overlevenden en het bergen van lichamen uit het puin, met name in dorpen in de provincie Al-Haouz, het epicentrum van de aardbeving ten zuiden van Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team