Zoeken

Mooi gebaar van Arsenal-speler voor slachtoffers aardbeving Marokko

21 december 2023 - 12:00 - Sport

©

Bukayo Saka, aanvaller van Arsenal, heeft solidariteit getoond richting de slachtoffers van de verwoestende aardbeving die Marokko in de nacht van 8 op 9 september heeft getroffen.

Deze ramp resulteerde in bijna 3000 doden, meer dan 6125 gewonden en aanzienlijke materiële schade. Als reactie hierop heeft Saka een donatie gedaan van 50 containers die als woningen kunnen dienen voor de getroffen dorpen. Dit gebaar van steun werd gedaan via de organisatie BigShoe, die zich inzet voor het welzijn van kinderen. In totaal zullen 255 personen, waaronder 89 kinderen, profiteren van deze donatie, zo meldt The Sun. De containers zijn uitgerust met slaapruimtes, een kitchenette, een badkamer met douche en elektriciteit.

Lees ook: Touria, gezicht van de aardbeving Marokko, kreeg hulp van Manal

Saka verklaarde geschokt te zijn toen hij hoorde over de aardbeving in Marokko en wist meteen dat hij wilde helpen. Hij en zijn team zochten naar manieren om snel hulp te bieden aan de getroffen gezinnen, wat resulteerde in het bieden van onderdak, maar ook troost en hoop voor degenen die alles hebben verloren door de aardbeving.

Lees ook: Fonds voor aardbeving Marokko bereikt 18 miljard dirham

De aanvaller voegde eraan toe dat in situaties waarin mensen vechten om te overleven, hun huis of dierbaren verliezen, men zich nog meer bewust wordt van de bevoorrechte situatie waarin men zelf verkeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team