Zoeken

Aardbeving Marokko: miljardair Richard Branson biedt persoonlijk hulp in dorpen

17 september 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Britse miljardair Richard Branson, eigenaar van het hotel Kasbah Tamadot in Marrakech, heeft een royale geste gemaakt naar de slachtoffers van de krachtige aardbeving die Marokko een week geleden heeft getroffen. Branson spreekt zich in zijn blog uit over de veerkracht van de getroffen inwoners die hij persoonlijk ontmoette.

Na de aardbeving vloog Branson naar de getroffen gebieden met een lading hulpgoederen, waaronder slaapzakken, tenten en opblaasbare matrassen, gefinancierd door donaties van Virgin Unite en Virgin Limited Edition. Virgin Unite steunt tevens de inspanningen van de Eve Branson Foundation, die zich toelegt op het vervullen van de directe behoeften van de lokale families door het verstrekken van essentiële goederen zoals voedsel, drinkwater, medicijnen en onderdak. Daarnaast helpt het humanitaire team van Openstreetmap, ondersteund door Virgin Unite, bij het in kaart brengen van afgelegen gebieden zodat hulpverleners de landelijke bevolking beter kunnen bereiken.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Badr Hari zegt gevecht op Glory 88 af (video)

Tijdens het uitdelen van goederen in verschillende dorpen, viel het Branson op hoe rustig en geduldig de lokale bevolking was. "Iedereen wachtte om ervoor te zorgen dat de voorraden eerlijk werden verdeeld," schreef hij, onder de indruk van de warmte en gastvrijheid van de Berberbevolking. De miljardair belichtte ook enkele schrijnende individuele gevallen, zoals dat van een 13-jarige wees en een man die zijn tante en beste vriend had verloren.

Lees ook: Dounia Batma weggejaagd door aardbevingslachtoffers (video)

Het epicentrum van de aardbeving lag dicht bij de locaties van de Eve Branson Foundation en het hotel Kasbah Tamadot, dat ook enige schade heeft opgelopen. "Gelukkig is het hotel stevig gebouwd en is niemand gewond geraakt," merkte Branson op, die vol vertrouwen is dat zowel zijn hotel als de getroffen gemeenschappen sterker terug zullen komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team