Zoeken

Aardbeving Marokko: Marokkaan vreest voor familie en ontsnapt uit Franse gevangenis

19 september 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een 42-jarige Marokkaan die vastzat in het Franse Reims, is naar Nederland gevlucht om nieuws te krijgen over zijn tante in Marokko na de dodelijke aardbeving in de regio van Marrakech. Naast de straf die hij al uitzat voor drugshandel, krijgt hij nu zes maanden extra gevangenisstraf voor ontsnapping.

Met toestemming voor bepaalde uitgaanstijden, meldde de gedetineerde zich afgelopen donderdag niet bij de reclasseringsdienst. Nadat hij had gehoord over de verwoestende aardbeving in Marokko, besloot hij zijn familie in Nederland op te zoeken om nieuws te krijgen van zijn tante die in het koninkrijk woont, meldt 20Minutes.

Lees ook: Younass en Samira overlijden tijdens huwelijksreis in Marokko

Vier dagen na zijn ontsnapping keerde de man terug naar Frankrijk en meldde zich bij een politiebureau waar hij in hechtenis werd genomen. Het was een "domme impuls. Mijn cliënt was bezorgd om deze tante. Hij raakte in paniek," betreurt zijn advocaat.

Lees ook: Marokkaans dorp gered van aardbeving dankzij bruiloftsfeest

De man, die tot zes jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor drugshandel, zou in juli 2025 vrijkomen. Daar bovenop krijgt hij nu zes maanden extra gevangenisstraf voor ontsnapping.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team