Zoeken

Marokko start aanleg nieuwe snelweg

22 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

De Nationale Maatschappij voor Snelwegen van Marokko (ADM) heeft de start aangekondigd van de aanleg van de nieuwe snelweg Tit Mellil-Berrechid. Het project heeft als doel het verkeer van het noorden en oosten naar het zuiden van het koninkrijk te vergemakkelijken.

De snelweg Tit Mellil-Berrechid is de eerste nationale snelweg ontworpen met een oorspronkelijke indeling van 2X3 rijstroken. Het project, dat deel uitmaakt van het programmacontract tussen de staat en ADM, zal volledig door Marokkaanse expertise worden uitgevoerd. Met een totale investering van 2,5 miljard dirham, beoogt het de verkeersdoorstroming via Groot-Casablanca te vergemakkelijken en de reistijd voor gebruikers van het noorden en oosten naar het zuiden van het koninkrijk te verkorten, aldus een verklaring van ADM.

Lees ook: Verkeer op Marokkaanse snelwegen groeit met 36%

De 30 kilometer lange snelweg Tit Mellil-Berrechid zal de ringweg van Casablanca (A1) verbinden met de snelweg Casablanca-Marrakech (A3) en de snelweg Berrechid-Beni Mellal (A4) op het knooppunt van Berrechid. Het project is verdeeld in vier delen: Deel 1 loopt van het knooppunt Berrechid naar Deroua (11 km); Deel 2 omvat Deroua en Mediouna (10 km); de route tussen Mediouna en de splitsing van Tit Mellil (10 km) vormt Deel 3 en Deel 4 betreft de bouw van vier viaducten tussen het knooppunt Berrechid en de luchthaven Mohammed V afslag op de RN9.

Lees ook: Marokko bouwt snelweg Guercif-Nador

Het project wordt volledig gefinancierd door het Arabisch Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling (FADES), en de werkzaamheden zullen naar verwachting 30 maanden duren. Elk van de vier delen zal worden toevertrouwd aan vier grote Marokkaanse bouwbedrijven die zullen profiteren van de expertise van ADM Projet, de technische tak van ADM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team