Zoeken

Aangevallen omdat ze een migrant omhelsde (video)

22 mei 2021 - 15:40 - Wereld

©

Met de hashtag #GraciasLuna "dank je wel Luna" steken mensen via sociale media een vrijwilliger van het Spaanse Rode Kruis een hart onder de riem. De 20-jarige Spaanse vrouw is het slachtoffer geworden van een massale beledigingscampagne, omdat zij in Sebta een Senegalese migrant troostte die net aankwam.

Haar naam is Luna Reyes. De jonge reddingswerker is vrijwilliger bij het Spaanse Rode Kruis. Ze stond op een foto terwijl ze een migrant troostte die net was aangekomen in de enclave. Niet lang nadat de foto viraal ging moest ze haar sociale media privé zetten omdat ze werd lastiggevallen door aanhangers van de Spaanse extreem-rechtse partij Vox en andere mensen die gekant zijn tegen de komst van migranten in Sebta.

Reyes zelf vindt het niet bijzonder wat ze deed en beschrijft het troosten van iemand in nood als "het meest normale dat je kan doen". Ze weet niet hoe de man heette, maar zag dat hij vermoeid was en had hem wat water gegeven. "Hij huilde, ik stak mijn hand uit en hij omhelsde me," zei ze. "Hij klampte zich aan me vast. Die omhelzing was zijn reddingslijn."

"Ze zagen dat mijn partner zwart is, ze bleven me beledigen en vreselijke, racistische dingen tegen me zeggen," getuigt Luna Reyes bij de Spaanse televisiezender RTVE. Op sociale netwerken werd de hashtag #GraciasLuna "dank je Luna" gelanceerd als reactie om de hulpverlener te steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team