Zoeken

Spanje heeft 250 centra opgericht voor opvang minderjarige migranten

24 mei 2021 - 10:00 - Wereld

©

Vanwege het groot aantal minderjarigen dat afgelopen maandag en dinsdag met de toestroom van migranten is meegekomen naar Sebta, heeft Spanje 250 opvangcentra in Andalusië geopend om ze op te kunnen vangen. Op maandag en dinsdag zijn er tussen 6000 en 8000 migranten van verschillende nationaliteiten aangekomen in de Spaanse enclave.

Het is de eerste keer dat Spanje in een tijdsbestek van 24 uur zoveel illegale migranten ziet aankomen. Omdat er onder hen hele gezinnen waren en veel minderjarigen, besloten de autoriteiten van Sebta om zich vooral te richten op de veiligheid van de jongere migranten. In de Spaanse provincie Andalusië zijn 250 opvangcentra opgezet. De migranten zullen van Sebta worden overgebracht naar het Spaanse vasteland.

Toen het Spaanse leger, de nationale en lokale politie en de burgerwacht op dinsdagochtend probeerden om een nieuwe golf migranten aan de grens bij Sebta tegen te houden, ontstonden er schermutselingen tussen de migranten en de Spaanse troepen. De migranten gooiden met stenen en de Spaanse ordetroepen gebruikten traangas en andere niet-dodelijke wapens.

Vanwege de plotselinge toestroom van migranten vanuit Marokko in Sebta en Melilla, heeft de Spaanse regering 30 miljoen euro vrijgemaakt om de orde in de Spaanse enclaves weer te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team