Zoeken

Kind zwemt door Middellandse Zee met zwemvest van plastic flessen (video)

23 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een kind bereikte woensdag al zwemmend door de Middellandse Zee, de kust van de Spaanse stad Sebta. Hij had een zwemvest geïmproviseerd met plastic flessen. Bij aankomst in de enclave werd hij meteen opgepakt door militairen.

Sebta ligt in het noorden van Marokko, heeft een oppervlakte van 20 km², en telt momenteel 77.000 inwoners. De Spaanse enclave is bij momenten een gewaardeerd passage onder migranten om Europa te bereiken, maar de Marokkaanse overheid bewaakt deze grens in principe streng.

Afgelopen week is een 8000-tal migranten er toch in geslaagd om Sebta te bereiken, vermoedelijk heeft de ziekenhuisopname van Polisario-leider Brahim Ghali in Spanje er iets mee te maken. Daardoor ontstonden er namelijk diplomatieke spanningen tussen Marokko en Spanje.

De Spaanse overheid meldde dat twee derde van die 8000 migranten intussen teruggestuurd zijn naar Marokko. Onder hen bevonden zich ook veel jonge kinderen zonder begeleiding, die op zoek waren naar een beter bestaan in Europa. Ze zijn vaak wanhopig en willen zo graag hun doel bereiken, dat ze meteen na hun uitwijzing het zes meter hoge, metalen hek rond de Spaanse stad opnieuw proberen te beklimmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team