Zoeken

Megahaven Nador West Med bijna klaar

10 juni 2023 - 16:00 - Marokko

©

De megahaven Nador West Med zou in 2025 in gebruik kunnen worden genomen volgens Sanae Elamrani, directeur van havens en maritieme gebieden bij het Marokkaanse ministerie van Uitrusting.

De bouwwerkzaamheden aan Nador West Med zijn voor 85% voltooid en zullen naar verwachting tegen medio 2024 worden afgerond, verklaarde Elamrani op het Spaans-Marokkaanse bedrijvenforum dat afgelopen woensdag in Casablanca werd gehouden. De megahaven zal een capaciteit hebben van 3 miljoen containers, 25 miljoen ton aan koolwaterstoffen en 3 miljoen ton aan goederen.

Lees ook: Koning Mohammed VI heeft grootse plannen voor haven Nador West Med

Nador West Med zal ook over een belastingvrije zone van bijna 8000 hectare beschikken, aldus Sanae Elamrani, die de Spaanse zakenlieden opriep om te investeren in dit project dat past in de nieuwe strategie van Marokko om zijn haveninfrastructuur tegen 2030 te ontwikkelen.

Lees ook: Nador West Med: bouw belangrijkste golfbreker voltooid

Deze strategie omvat ook de transformatie van sommige historische havens, zoals die van Nador stad, Tanger stad, Al Hoceima en een deel van de haven van Casablanca, in toeristische havens. Marokko heeft 43 commerciële en visserijhavens, en de haven Tanger Med, waarvan het containerverkeer in 2022 meer dan 7,5 miljoen bereikte, een stijging van 6% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team