Zoeken

Eerste passagiers aan boord van FRS-veerboten naar Marokko

14 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Spaanse rederij FRS heeft haar dagelijkse verbindingen met Tanger op dinsdag hervat, vanuit de havens van Algeciras en Tarifa. Meer dan honderd passagiers gingen aan boord van de eerste veerboten van de maatschappij.

"Het is een groot genoegen voor FRS om de maritieme verbindingen tussen Spanje en Marokko te hervatten. De rederij voert deze reeds sinds 2000 uit waardoor ze een referentie is geworden voor het maritieme verkeer in de Straat van Gibraltar", zegt Ronny Moriana, algemeen directeur van FRS. Hij ging aan boord van de eerste ferry vanuit de haven van Tarifa. Op dit moment kunnen enkel passagiers zonder voertuig op de boot. Passagiers met voertuigen zullen tot 18 april moeten wachten.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: prijs bootticket bekend

De passagiers op de eerste veerboot applaudisseerden bij de aankomst in Tanger. Ook reizigers uit Marokko mochten weer aan boord gaan om naar Tarifa te reizen, waarmee ze voor het eerst weer naar Spanje kunnen reizen sinds de sluiting van de grenzen. "Het was een dag waar aan beide zijden van de zeestraat reikhalzend naar werd uitgekeken en we hopen dat het scheepvaartverkeer beetje bij beetje zal worden hersteld", benadrukt Moriana, die eraan toevoegt dat het bedrijf met "veel enthousiasme" uitkijkt naar de deelname aan Operatie Marhaba 2022.

Lees ook: Boot Spanje-Marokko: reizigers met auto moeten nog geduld hebben

FRS is gevestigd in Tarifa en is de enige Spaanse rederij die de stadsroute Tarifa-Tanger exploiteert. Vanaf de hervatting zullen er vier dagelijkse retourvaarten zijn, die de komende dagen tot acht zullen worden uitgebreid. De snelle veerboot, Tarifa Jet, heeft een capaciteit van 750 passagiers. Passagiers kunnen online reserveren of een instapbewijs kopen en downloaden op de FRS-website of via de mobiele applicatie van de rederij. Passagiers die naar Marokko reizen moeten een vaccinatiepas of PCR-test kunnen voorleggen van minder dan 72 uur oud.

Bladna.nl