Zoeken

Marokko-Spanje: zoekopdrachten naar veerboten verdrievoudigd

22 april 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het aantal zoekopdrachten voor veerboten tussen Spanje en Marokko is na de heropening van de zeegrenzen tussen beide landen, in slechts één week tijd verdrievoudigd.

Na de heropening van de zeegrenzen tussen Spanje en Marokko is het aantal zoekacties naar veerboten in de afgelopen week verdrievoudigd. Dit blijkt uit gegevens van Ferryhopper, wereldwijde platform voor het vergelijken en boeken van veerboten. Volgens Europa Press was het aantal zoekopdrachten naar routes tussen de twee landen vorige week 25 keer hoger dan in dezelfde periode in maart.

Lees ook: Eerste bootpassagiers uit Barcelona in Nador aangekomen

De oversteek Algeciras-Tanger Med is de meest gevraagde route op het Ferryhopper platform. Het wordt in de zoektrends op dit platform gevolgd door de routes Almeria-Nador en Tarifa-Tanger Stad. Naast deze routes biedt het platform ook de routes Motril-Al Hoceima, Motril-Nador, Barcelona-Nador en Barcelona-Tanger Med aan.

Lees ook: 4000 passagiers met voertuig aan boord van eerste veerboten

Sinds dinsdag 12 april zijn de scheepvaartdiensten hervat voor passagiers zonder voertuig. Afgelopen maandag 18 april mochten ook passagiers met voertuigen weer aan boord van veerboten naar Marokko. De zeegrenzen zijn twee jaar gesloten gebleven als gevolg van de gezondheidscrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team