Zoeken

Zwitserse astronaut pleit voor samenwerking met Marokko

17 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

Claude Nicollier is onder de indruk van het niveau van de Marokkaanse luchtvaartindustrie. De Zwitserse astronaut en professor, die dinsdag in de installaties van de Marokkaanse groep van luchtvaartindustrieën (GIMAS) in Nouaceur op bezoek was, wil bijdragen aan de ontwikkeling van de samenwerking met Marokko op dit gebied.

De ruimtevaartprofessional werd tijdens zijn bezoek vergezeld door de Zwitserse ambassadeur in Marokko, Guillaume Scheurer, evenals ambtenaren en belanghebbenden in de luchtvaartsector. Het bezoek was een onderdeel van de viering van het eeuwfeest van de Zwitserse diplomatieke aanwezigheid in Marokko. Nicollier heeft in een verklaring aan MAP, zijn bewondering uitgesproken over het niveau van de Marokkaanse luchtvaartindustrie. Volgens hem is dat een belangrijke troef voor de ontwikkeling van de samenwerking met Zwitserland in het bijzonder en Europa in het algemeen.

Lees ook: Kickbokser Jamal Ben Saddik na 1,5 maand uit de gevangenis

Nicollier heeft ervaringen opgedaan tijdens zijn talrijke ruimteverkenningsreizen in de periode van 1981 tot 2011, hij bracht namelijk meer dan 1000 uur in de ruimte door, op meer dan 135 verschillende ruimteverkenningsmissies. Hij deelt zijn ervaring graag met het publiek omdat hij ervan overtuigd is dat de ruimte altijd een bron van inspiratie voor de mensheid zal zijn, aangezien de toegang tot de ruimte een wereldwijde observatie van de aarde mogelijk maakt, zodat de nodige maatregelen kunnen worden genomen om het behoud en de duurzaamheid van onze planeet te garanderen.

De expert sprak ook zijn bewondering uit voor de kwaliteit van de opleiding die door het Instituut voor Luchtvaartberoepen wordt verstrekt, evenals het hoge bekwaamheidsniveau van de vakmensen in deze sector in Marokko, die openstaan voor een degelijke samenwerking met hun Europese collega’s, waaronder Zwitserland.

Lees ook: Franse astronaut deelt ruimtefoto van Casablanca

Na studies natuurkunde in Lausanne en astrofysica in Genève, werd Claude Nicollier onderzoeker in de astrofysica en diende hij bij de Zwitserse luchtmacht van 1966 tot 2004. Hij werd in 1978 geselecteerd voor de eerste groep astronauten van het Europees Ruimteagentschap (ESA) en kreeg vervolgens een volledige opleiding op de Amerikaanse Space Shuttle in het Johnson Space Center van de NASA in Houston. Nicollier is thans honorair hoogleraar aan de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) en lid van de Federale Commissie voor ruimtezaken, die tot taak heeft aanbevelingen te doen aan de Zwitserse regering over het ruimtevaartbeleid van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team