Zoeken

Roedels zwerfhonden zorgen voor chaos in Casablanca

29 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

In Casablanca is er een alarmerende toename van zwerfhonden, die een reëel gevaar vormen voor de inwoners. De dieren zijn niet gevaccineerd en agressief.

Bewoners van de economische hoofdstad van Marokko uiten hun zorgen over de voortdurende overlast die deze dieren veroorzaken, vooral ’s nachts met hun aanhoudend geblaf.

Lees ook: Bejaarde man door zwerfhonden doodgebeten in Marokko

Deze situatie heeft geleid tot algemene angst onder de bevolking, waarbij inwoners van bepaalde wijken zelfs aarzelen om naar de moskee te gaan voor het Fajr-gebed, uit angst om te worden aangevallen door roedels zwerfhonden.

Lees ook: Zwerfhonden zaaien nog steeds terreur in Salé

De aanhoudende plaag van zwerfhonden heeft geleid tot herhaalde kritiek van maatschappelijke organisaties op de lokale autoriteiten in Casablanca. Deze organisaties verwijten de autoriteiten hun onvermogen om dit urgente probleem aan te pakken en beschuldigen de gemeenteraad van nalatigheid. De organisaties verwachten dat burgemeester Nabila Rmili samenwerkt met verenigingen en veldstudies uitvoert om een oplossing te vinden voor de overlast veroorzaakt door zwerfhonden.

Bladna.nl