Zoeken

Kind in Marrakech aan hondsdolheid overleden

20 juni 2024 - 19:40 - Marokko

©

Een kind is in Marrakech overleden aan rabiës na door een zwerfhond te zijn gebeten. De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) hekelt de "nalatigheid" van de gezondheidsdiensten en eist een onderzoek.

Het kind overleed afgelopen week in het ziekenhuis van Marrakech. De AMDH stelt in een brief aan de autoriteiten dat de gezondheidsdiensten het kind niet de juiste zorg hebben verleend, wat heeft geleid tot zijn dood. De vereniging eist een "grondig en onpartijdig" onderzoek om de verantwoordelijkheden vast te stellen en de nodige maatregelen te nemen.

Lees ook: Bejaarde man door zwerfhonden doodgebeten in Marokko

De AMDH vraagt ​​ook om een schadevergoeding voor de familie van het kind en dringende maatregelen om de bevolking te beschermen, met name de vangst van zwerfhonden, vaccinatie van mensen met een verhoogd risico en de bestrijding van rabiës.

Lees ook: Toerist in ziekenhuis na aanval door zwerfhond in Tanger

Naast deze tragedie vestigt de AMDH de aandacht op het probleem van zwerfhonden en de toename van rabiës in de regio. De vereniging vraagt de inzet van meer middelen om dit fenomeen te bestrijden, en pleit voor maatregelen om de toegang tot vaccinatie voor iedereen te garanderen, waarbij de herhaalde tekorten aan vaccins worden benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team