Zoeken

Zwerfhonden doden vijfjarig meisje in Agadir

29 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

In Agadir is een vijfjarig meisje overleden aan haar verwondingen, nadat ze werd aangevallen door zwerfhonden. De zaak zorgt voor veel boosheid onder de inwoners van de stad.

In Drarga bij Agadir hebben zwerfhonden een vijfjarig meisje aangevallen. Het kind is aan haar verwondingen bezweken. Volgens het Arabischtalige dagblad Al Ahdath Al Maghribia heeft de gruwelijke scène die werd gefilmd en op sociale media gepubliceerd, voor veel boze reacties gezorgd van internetgebruikers. Geschokt en boos betreuren ze het feit dat het kleine meisje een gemakkelijke prooi werd voor de zwerfhonden in de afgelegen wijk van de stad Agadir, schrijft Le360.

Lees ook: Marokkaanse bedreigd door zwerfhonden dient klacht in

Het slachtoffer is autistisch. Ze verliet op 13 september haar ouderlijk huis in Ait Baha in de wijk Tamaait en kwam niet meer thuis. De bewoners van de douar dachten dat ze ontvoerd was en organiseerden een zoekactie. Het kind werd gevonden in een wijk op de grens tussen de gemeente Drarga en Oulad Dahou en naar het regionale ziekenhuis Hassan II gebracht. Daar overleed ze.

Lees ook: Toeriste overleden na aanval door zwerfhonden in Marokko

De tragedie heeft het een impact op het leven van heel wat gezinnen in de gemeente Drarga. Verschillende vaders en moeders begeleiden sindsdien hun kinderen naar school en terug naar huis, uitgerust met stokken voor het geval dat er plotseling zwerfhonden zouden verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team