Zoeken

Chinese giganten investeren $910 miljoen in Tanger

16 mei 2024 - 08:00 - Economie

©

Twee toonaangevende Chinese industriëlen in de sector van autobatterijen gaan flink investeren in de Mohammed VI Tanger Tech City in Marokko. Deze significante investeringen van 910 miljoen dollar werden bekrachtigd tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van Bank Of Africa in Casablanca.

De industriële giganten in kwestie, Hailiang en Shinzoom, zullen twee grote industriële projecten opzetten. Hailiang, een wereldleider in de productie van koperen auto-onderdelen zoals buizen, staven en pijpkoppelingen, gevestigd in Zhuji, provincie Zhejiang, China, plant een investering van 450 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht hiermee in de Mohammed VI Tanger Tech City zo’n 1800 nieuwe banen te creëren. Shinzoom, de derde grootste producent van anodes in China, gevestigd in Changshan, provincie Hunan, zal 460 miljoen dollar investeren en plant ook een significante uitbreiding met 2000 nieuwe banen.

Lees ook: Chinese koperreus vestigt zich in Marokko

De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door diverse prominente figuren waaronder Othman Benjelloun, voorzitter van het Tanger Tech-ontwikkelingsbedrijf (SATT), Fouad Brini, voorzitter van de Tanger Med Group, en Omar Moro, voorzitter van de raad van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Ook waren Cao Jiangu, voorzitter van Hailiang, en Pi Tao, voorzitter van Shinzoom, aanwezig met hun topmanagement.

Lees ook: Marokko: 3 miljard dirham voor fabriek voor batterijkathodes

Volgens een verklaring van SATT markeren deze overeenkomsten een belangrijke mijlpaal in het Marokkaanse automotive ecosysteem, met de introductie van de eerste industriële operator in koper, Hailiang, en de eerste operator in anodes, Shinzoom, in het koninkrijk. "Deze ambitieuze nieuwe projecten bevestigen de positie van de Mohammed VI Tanger Tech City als een centrum van uitmuntendheid en kansen voor internationale industriële bedrijven die actief zijn in concurrerende en geglobaliseerde sectoren, in lijn met de visie van Koning Mohammed VI," concludeert SATT.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team