Zoeken

Marokkaanse bankengroep officieel verkocht

12 april 2024 - 21:30 - Economie

©

De Franse bankengroep Société Générale heeft vrijdag de verkoop aangekondigd van haar Marokkaanse filialen, Société Générale Marocaine de Banques (SGMB) en La Marocaine Vie, aan de Saham Group. De totale overnamesom bedraagt 745 miljoen euro.

Deze operatie maakt deel uit van een strategie van Société Générale om zich te concentreren op haar meest winstgevende activiteiten. De Franse bank wil haar operationele efficiëntie verhogen en middelen vrijmaken om haar langetermijngroei te financieren.

Lees ook: Een van de grootste banken in Marokko verkocht

"Deze transactie stelt ons in staat om onze activiteiten te rationaliseren en ons te concentreren op de meest waardevolle segmenten van onze portefeuille," aldus Slawomir Krupa, CEO van Société Générale. "We zijn ervan overtuigd dat Saham Group de ideale partner is om de activiteiten van SGMB en La Marocaine Vie verder te ontwikkelen en te laten groeien."

Lees ook: Zeven Marokkaanse banken bij machtigste banken in Noord-Afrika

De verkoop omvat SGMB, waarvan Société Générale 57,67% van het kapitaal in handen had, en al haar filialen. Ook de participatie in La Marocaine Vie, die in handen was van Sogecap, de tak voor levensverzekering en spaarproducten van Société Générale, wordt overgedragen. De afronding van de transactie is gepland voor eind 2024, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende instanties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team