Zoeken

Zware straf voor Brit die drankje met vals geld betaalde in Marokko

20 april 2023 - 17:00 - Marokko

©

Het vonnis is gevallen. De 29-jarige Brit Oliver Andrew, die gevangen zat in Marokko, is tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor valsmunterij. Dezelfde straf werd opgelegd aan zijn vriend.

"Ik ben er kapot van. Ik heb geen woorden - ik kan het gewoon niet geloven", reageerde Alanna Cornick, de vriendin van Oliver Andrew, na afloop van het proces tegenover de BBC. De jonge Brit en zijn vriend hadden geen officiële tolk of de mogelijkheid om met een advocaat te spreken toen ze werden ondervraagd. Ze werden ook "gedwongen om vreemde documenten te ondertekenen" die ze niet volledig begrepen, aldus de familie van Oliver Andrew.

Lees ook: Marokko: buitenlanders met vals geld betrapt

Na vijf maanden in voorlopige hechtenis te hebben doorgebracht, werden de twee mannen schuldig bevonden aan het bezit en gebruik van vals geld in Marrakech. Andrews houdt vol dat hij niet wist dat het geld dat hij had uitgegeven vals was. Vorige week werden de twee mannen vrijgesproken van de beschuldiging van georganiseerde misdaad.

Lees ook: Brit die drankje met vals geld betaalde riskeert 10 jaar cel in Marokko

Oliver, die met een vriend naar Marrakech was gekomen voor een vakantie, werd op 11 november 2022 gearresteerd door de Marokkaanse politie, nadat bleek dat hij vals geld had gebruikt om een drankje te betalen. Hij en zijn vriend werden aangeklaagd voor valsemunterij en de oprichting van een georganiseerde criminele organisatie. Beiden werden toen in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team