Zoeken

Zware sanctie voor Youcef Atal na bericht over Palestina

26 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

Na een onderzoek naar verheerlijking van terrorisme, volgend op een bericht over het conflict tussen Israël en Hamas, is voetballer Youcef Atal zwaar gestraft.

De Algerijnse international en speler van Nice is door de tuchtcommissie van de Franse professionele voetbalbond voor zeven wedstrijden geschorst, nadat de ethische raad van de Franse federatie (FFF) de zaak aan de tuchtcommissie had voorgelegd.

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

Youcef Atal heeft zich de woede van politieke spelers en andere partijen op de hals gehaald. Dat gebeurde nadat hij uitspraken van de Palestijnse prediker Sheikh Mahmoud al-Hasanat had gedeeld, waarin hij God vraagt om "een zwarte dag over de Joden te brengen" en "de hand van de inwoners van Gaza te begeleiden als ze stenen gooien." De gedeelde post veroorzaakte heftige reacties. De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, heeft de speler gevraagd om zijn excuses aan te bieden, meldt Le Parisien. "Ik verwacht dat Youcef Atal, als hij zich heeft laten manipuleren, zijn excuses aanbiedt en de terroristen van Hamas veroordeelt. Zo niet, dan heeft hij geen plaats meer in onze club."

De 27-jarige speler bood zondag zijn excuses aan aan degenen die door zijn bericht werden geschokt. "Ik besef dat mijn bericht verschillende mensen heeft geschokt, wat niet mijn bedoeling was, en ik bied mijn excuses aan. Ik wil mijn standpunt zonder enige dubbelzinnigheid verduidelijken: ik veroordeel elke vorm van geweld, overal ter wereld, en ik steun alle slachtoffers. Ik zou nooit een haatbericht ondersteunen. Vrede is een ideaal waarin ik sterk in geloof."

Lees ook: Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

Ondanks zijn verontschuldigingen kan Atal het onderwerp zijn van een aanklacht. De Crif (Raad van Joodse Instellingen in Frankrijk) verwacht een beëdigde vertaling van de inhoud van de gedeelde post te ontvangen om te beslissen of het de speler wil vervolgen.

Bladna.nl