Zoeken

Vermiste Marokkaan dood aangetroffen in Algerijnse wateren

23 november 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het levenloze lichaam van Ilyas El Antabi, een 24-jarige Marokkaan, is in Algerijnse wateren gevonden na dagenlang intensief zoeken. Zijn familie vraagt om zijn repatriëring om hem in Marokko waardig te kunnen begraven.

Ilyas verdween op zee toen hij begin november probeerde Ceuta te bereiken vanuit El Jadida in Marokko, samen met zijn vriend Ismail. Zijn moeder, Soumaya Farhi, melde zijn verdwijning aan El Faro de Ceuta op 11 november en deed een oproep om hem terug te vinden.

Lees ook: Argentijnse surfers op zee verdwenen bij Malaga, familie zoekt hen in Marokko

Het lichaam van Ilyas is uiteindelijk geborgen in de Algerijnse wateren. Zijn familie heeft het lichaam kunnen identificeren, dat momenteel in het mortuarium van een regionaal ziekenhuis ligt. Een vriend met wie Ilyas was vertrokken, is nog steeds vermist. De moeder van de twintiger vraagt dat het lichaam van haar zoon naar Marokko wordt teruggebracht, zodat hij in zijn geboortestad El Jadida begraven kan worden.

Lees ook: Lichaam op zee overleden Naufal naar Marokko gerepatrieerd

Net als Ilyas verdwijnen tientallen jonge Marokkanen elk jaar in hun poging om Ceuta te bereiken in de hoop op een betere toekomst in Spanje. De families van de slachtoffers roepen de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten op om hun politie- en migratiesamenwerking te versterken om dit groeiende fenomeen aan te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team